Indkaldelse af råd 887 109 08

Kontakt os

Har du brug for hjælp til at finde en passende sikkerhedsløsning? Kontakt os gerne

Indkaldelse af råd

Ring tilbage

Kontakt os

Ring tilbage, udfyld dine oplysninger nedenfor, så ringer vi tilbage hurtigst muligt

Dine oplysninger

Udfyld venligst nedenstående formular, og vi kontakter dig inden for en arbejdsdag.

Anmod om tilbud

Er du nysgerrig efter, hvad Kooi Camera Surveillance kan gøre for dig? Efterlad dine oplysninger, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Få et tilbud
16 februar 2023

Med rød, hvide og sorte farver stikker vores UFO kamerasystemer sædvanligvis godt ud på byggepladser, solcelleparker eller vindmølleparker. Men dette er dog anderledes om natten. Takket være den anvendte infrarøde lys opdager kameraerne alt, der bevæger sig uden at sprede kunstigt lys. Og det er godt for mennesker og dyr ifølge dr. Kamiel Spoelstra fra Hollands Økologiinstitut (NIOO-KNAW). ”Med infrarødt lys er du meget godt positioneret. Det bliver ikke bedre.”

I Holland er det blevet 125 gange lysere over de senere år. Det gør dette lille land til et af de mest oplyste lande i verden. Men al den lys har også en skyggeside. Forskeren Spoelstra:”Holland er et tæt befolket land. Et lille land med mange mennesker, landbrugsaktiviteter og gartnerier. Hvis du presser det sammen på et lille område, så får du automatisk masser af lys.”

Detektionsområde i infrarødt

Ved at udstyre vores Enheder til Observation (UFOer) med infrarødt lys som standard, så gør vi vores del til at reducere lysforurening om aftenen og natten. Dirk de Jong, chef for produktudvikling ved Kooi:” Infrarød er den normale lyssætning for os. Det er usynligt for mennesker, så vi er ikke til gene i bebyggede områder. Dertil skal nævnes, at kunstigt lys også fortæller indbrudstyvene indirekte, hvor værdier er opbevaret. Vi sætter detektionsområdet op med infrarødt lys med vores UFOer uden at indbrudstyve ved, at vi kan se dem. Det er vores styrke.”

Papers.Co Nq58 Street Light Night City Nature Green Android Large

Kunstigt lys er skadeligt for nataktive dyr

Spoelstra har forsket i effekten af kunstigt lys om natten på dyreadfærd i projektet ”Light on Landscape” i mere end et årti. Kommuner og virksomheder oplyser i stigende grad deres boligområder og kommercielle områder med LED kunstigt lys. ”Lige nu, kan der konkluderes, at den blå side af lys er den mest ødelæggende for dyr. Det skyldes, at lyset er relativt blåt om natten. Og da nataktive dyr er relativt følsomme overfor det blå farvespektrum, så er proportionerne af det blå i kunstigt lys alt i alt mere forstyrrende,” sagde forskeren. Et rødt lys er det mindst skadelige for de fleste grupper, skønt intet lys er bedst, argumenterer forskeren. Eller infrarødt lys. Spoelstra: ”Nataktive dyr kan ikke se infrarødt lys, så dette er også en god løsning for belysning om natten.”

Kunstigt lys er ikke at foretrække

Spoelstra er derfor ikke fan af kunstigt lys, som det ofte ses på byggepladser eller på industrielle pladser. ”Grønt lys er ikke godt under nogen omstændigheder. På land er grønt lys om natten aldrig godt for dyr, for de kan se ganske godt. Varmt hvidt lys er endnu bedre i dette tilfælde. Spoelstras forskning underbygger også de Jongs vision om at forblive engageret til infrarødt detektion. ”Vi arbejder hele tiden på at forbedre vores produkter, mens vi tænker over påvirkningen på miljøet og naturen. Denne forskning viser, at vi er på rette vej, og at vi selvfølgelig vil fortsætte med at udvikle vores produkter og services,” siger de Jong.

Alle mistænkelige bevægelser opdages af UFOen via det integrerede kamera og detektionssystem, der er udstyret med en kraftig infrarød teknologi. Den udsender ikke distraherende lys. På denne måde kan vi tilbyde en optimal sikkerhed til dit sted. Dertil kommer, at Koois kameraenheder har en sirene og stemmebesked med hvilken, vi kan handle direkte fra Kooi Alarm Center i tilfælde af uønskede situationer. Kontakt os, hvis du vil vide mere om teknologien og metoderne vi bruger til at sikre steder og værdifulde genstande.